По улица „Данаил Николаев” все още е като разграден двор. Стотици коли превземат локацията, паркирайки и от двете страни на пътното платно. Междувременно всички тези превозни средства са спрели без да платят. Причината – улицата остана едно от малкото места, където паркирането е безплатно. Макар в началото на годината да бе взето решение и тази улица да влезе в обхвата на Синя зона, то 6 месеца по-късно, платеното паркиране звучи по-скоро като слух и отдавна забравено обещание.

Припомняме, че от 14 януари улица „Данаил Николаев” влезе в обхвата на Синята зона, заедно с още две улици. Тогава бе променено и работното време на платеното паркиране. Това стана след решение на Общинския съвет.

На хората бе даден реверанс от 7 дни, за да подготвят документите си и да си извадят талони за местожителство на локацията.

Синя зона в Пловдив с ново работно време от четвъртък

Въпреки, че мнозина се сдобиха с пропуски, платеното паркиране по улица „Данаил Николаев” остава само на документи.

С TrafficNews се свърза младо семейство, живеещо до кино „Екоплекс”. Те споделиха, че всяка вечер е цяло приключение да се намери паркомясто в районна. Нерядко се е случвало, пловдивчаните да паркират чак до Втора поликлиника.

„Във вторник два пъти мъжът ми обиколи улицата, за да позиционира колата. Беше възмутен и толкова ядосан, че започна да звъни по институциите. Всеки вдигаше рамене и си прехвърлят топката по казуса със Синя зона. Искаме най-накрая да се въведе платеното паркиране на улицата. Ставаме всеки ден свидетели как хора, работещи в централната част, оставят колите си на улицата и по цял ден ги няма”, коментира пловдивчанка.

Причината за забавянето на платеното паркиране по улица „Данаил Николаев” се дължи на липсата на обозначителнита бели. Все още фирмата, сключила договор с ОП „Организация и контрол на транспорта” не е поставила знаците, поради завишените цени на металните стълбове.

Цените не са актуални с тези, вписани в договора. От ОКТ заявиха пред медията ни, че фирмата изпълнител на поръчката търси вариант за закупуване на стълбовете на стойност, равна на тази по договор, за да се вместят в бюджета.

До тогава - паркирането на "Данаил Николаев" ще е в Синя зона само на хартия.