Протестърите в Пловдив започват акция по събиране на финансови средства, за да подпомогнат глобените заради палатковия лагер на Чифте баня. В социалните мрежи валят призиви за дарения, с които да бъдат заплатени фишовете.

Припомняме, че 38 лица са били санкционирани след провелата се тази сутрин специализирана полицейска операция в Пловдив във връзка с блокадата на Чифте баня. При извършените проверки от органите на реда при 6 лица е установено употреба на алкохол. Други 6 лица са регистрирани с криминални прояви за кражби и икономически престъпления.

От  37 проверени лица -  6 употребили алкохол със следните промили в издишания въздух: - 2.51% -1.29% -0.92% -1.14% 1.66% 0.82% Съставени АУАН, както следва: -35 АУАН по чл. 5, ал.1,т.1 от ЗДвП -1 АУАН по чл. 6 от ЗБЛД Изготвени протоколи за полицейско предупреждение: -1 протокол по чл. 65 от ЗМВР. 

„Хайде тези, които подкрепяхме блокадата, но нямахме възможност да останем на палатките, да съберем пари за актовете” – зоват във Фейсбук. Според протестиращите, до един актовете са незаконни и са категорични, че няма да ги платят. Глобите ще бъдат дори обжалвани в съда.

В мрежите продължават да текат и призиви за нова блокада в града. Протестъри предлагат да се спира движението на колелото на Панаира, както и булевардите „Дунав” и „Васил Априлов”.

„Достатъчни са 10-20 човека, които бавно да се движат по пешеходните пътеки и съвсем законно движението ще бъде блокирано”, се казва в един от постовете.

Кръстовището на Чифте баня в Пловдив бе освободено от палатковия лагер малко преди 5 часа тази сутрин. При специализирана акция на полицията униформените са изтласкали протестиращите от кръстовището към тротоара. Сблъсъци не е имало, като хората доброволно са премахнали палатките си. 

Глобиха 38 лица след блокадата на кръстовището на Чифте баняПри част от протестиращите е установено употреба на алкохол

Протестиращи вдигнаха палатков лагер в пловдивско кръстовище НА ЖИВОВикове "Българи - юнаци" и "Оставка" огласят централната част на града