Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова да предприеме действия във връзка с необходимостта от осигуряване на вода за питейно-битови нужди на хората в хисарското село Кръстевич.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водоснабдяването, заради който жителите на селото са без вода, както и липса на предприемане на конкретни действия от съответните органи за разрешаване на проблема.

ВАП следва да бъде уведомена в кратък срок за предприетите действия от страна на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Проблемът с безводието в селото е системен и всяка година през летните месеци няма вода. Според жителите на селото ВиК съоръжението не се поддържа, а вододайната зона не се почиства.

В дългосрочен план има решение на проблема.  Вече е изготвен проект, поръчан от Община Хисаря, по който се очаква финансиране от 3 милиона лева. Той включва изграждането на помпена станция, пречиствателно съоръжение и цялостна инфраструктура.

 

Кръстевич се вдигна на протест: Не искаме много, искаме вода!Над 150 души се събраха в центъра на селото заради безводието, което е от години

Трябват 3 млн. лева, за да се реши проблемът с безводието в КръстевичСреща в областна управа нищеше проблема с водоподаването в хисарското село