Проектантската къща „Гео Груп” изпревари Община Пловдив и показа новата спортна зала, която ще се строи под тепетата. Наскоро кметът Здравко Димитров анонсира новия проект, като той бе вкаран в Бюджет 2022 година, като за него има заложени 2 млн. лева. Градоначалникът заяви, че ще се представи скоро проекта, но от фирмата вече са го публикували в портфолиото си.

Под визуализациите на залата е сложено, че той се разработва, а възложител е Община Пловдив. РЗП-то на залите е 4000 кв.м, като те ще са обособени в две отделни крила с топла връзка между тях.

Изграждат нов спортен комплекс на 50 дка в Пловдив, парите за стадиони и зали – 40 млн. леваКъм средствата могат да се добавят и 50 млн. лева от заема за спортна инфраструктура

Спортният комплекс ще бъде разположен в старото игрище между СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и парк „Ружа”.  По първоначални сметки тя ще струва около 6 млн. лева, като за тази година бюджета й е 2 млн. лева, а за другата година ще се заделят още 4 млн. лева. Проектът вече е готов и депозиран в Община Пловдив.

Двете зали ще бъдат тренировъчни за волейбол и баскетбол, като те ще имат и трибуни. Първоначалната идея е юношеските гарнитури на пловдивските отбори там да тренират и да провеждат своите мачове от шампионата.

Фирмата проектант на комплекса, е същата, която направи и заданието за спортна зала „Дунав”, която трябва да се открие тази година.  Управител на фирмата е арх. Диана Бакалова, която преди е работила с общинския съветник от „Кауза Пловдив” арх. Цветелин Цоневски.

Компанията купи и авторските права за  реконструкцията на „Рогошко шосе”.