Продължава косенето на тревата във всички квартали на Пловдив, като това ще се случи включително и утре на 24 май. Преди това за пореден път в събота над 120 косачи работиха извънредно, съобщават от общинското предприятие.

„Молим нашите съграждани да ни извинят за шума от техниката рано сутринта в празничния ден, но сме решени час по-скоро да се справим с избуялата след последните дъждове трева“, призова директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Според служители с дълъг стаж в „Градини и паркове“ винаги през този период на годината тревата расте по-бързо. Това е заради топлото време и повечето валежи. Както е обичайно, и сега косенето е започнало още през март. По над 5-6 коситби са направени до момента на най-посещаваните градини и паркове, поне по два пъти са обработени и повечето междублокови пространства.

За да върви обаче работата по-бързо и ефективно, за първи път мощен трактор с мулчере включен в косенето на  десетките декари полянив „Тракия“. Това освобождава ресурс, който се пренасочва в останалите райони.

„Всекидневно получаваме много сигнали и максимално бързо се стремим да реагираме на всеки един от тях. Непрекъснато поддържаме връзка с общинското предприятие „Дезинфекционна станция“. Неговите екипи своевременно обработват превантивно окосените площи срещу бълхи, комари и кърлежи, макар че засега не е отчетен каламитет на такъв тип акари и насекоми“, заяви Козарев.

Припомняме, че неокосените треви под тепетата предизивкаха възмущение сред пловдивчани и скандали в местното управление.

Ало, Веско, в Цар-Симеоновата е супер! Ама и за едни треви в Кючука и Смирненски ти звъняСблъсъкът „Съюз за Пловдив – ГЕРБ” за косенето, техниката и политика се прехвърли на стената на Евелин Парасков

„Градини и паркове” vs буйните треви из Пловдив – кой печели битката?Дружеството твърди, че прави всички възможно да се окоси, но „мини” джунгли се виждат все повече