13 години затвор за Атанас Червенков - Райфъла. Мярката за лишаване от свобода ще се изтърпи при начален строг режим. Това реши  съдебният състав, разглеждащ знаковото дело, с председател Екатерина Роглекова. 

Червенков и Веселин Загорски - Тъпото бяха признати за виновни по всички обвинения - извършване на опит за предумишлено убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров, както и за множество умишлени палежи на автомобили, сред които джип и коли на бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му - Татяна. За опита за убийство Райфъла получи 12 години, а 9 му бяха присъдени за автопалежите. Така магистратите решиха да му наложат крайно общо наказание от 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Решението на настоящият състав потвърди решението в предишното дело, след което процесът бе рестартиран. Предната присъда на бизнесмена отново бе 13 години. 

Съставът на Пловдивския оркъжен съд реши още Червенков, Загорски и останалите обвиняеми за опита за убийство да изплатят солидарно 50 000 лева на Аргир Гяуров, като така бе уважен частично искът за 100 000 лева обезщетение. На бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му са определени, както следва 6800 лева и 4400 лева.

Усмивката, с която Райфъла влезе в съдебната зала, посърна в момента, в който от устата на Роглекова излязоха думите "виновен". 

Весо - Тъпото се сдоби с 12 години, които ще излежи в пловдивския затвор отново при първоначален строг режим. Като подбудител и помагач в опита за убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров, който беше намушкан многократно с нож, той получи 10 години, а за палежите на автомобили 9. Общото наказание бе пресметнато на 12 години. 

Симеон Генов и Бисер Романов, които са сочени за двамата преки извършителите на покушението срещу Гяуров, получиха по 5 години всеки, а изтърпяването им ще бъде при общ режим.

Помагачът в престъпните деяния Васил Василев ще остане едва 4,6 месеца зад решетките, а шофьорът на Райфъла Стефан Гичев се размина с 1 година условно, отложена с 3 години изпитателен срок. 

Присъдите подлежат на обжалване в 14-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Произнасянето на присъдите, както и коментара на съпругата на Атанас Червенков - Ивелина, чуйте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Униформени окупираха и съда в Пловдив! Ескортират Райфъла и компания за присъда СНИМКИЧервенков влезе с широка усмивка в съдебната зала