За втора поредна година фолклорният фестивал "Помним, за да предадем" събира приятели и любители на българската народна музика в село Крумово.

Празникът е тази събота, 10 юни, от 10:30 часа в малкия парк до кметството и НЧ „ Наука-1919“ в селото. Във фестивалната програма участие ще вземат над 500 самодейци от 20 читалища в  Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Смолян 

Програмата ще открият децата от Танцов състав "Искрица". Жителите и гостите на фестивала ще се насладят на изпълненията на ФТС "Климентина" от НЧ "Светлина-1929г." - с. Труд, ЮБГ "Славей" при НЧ "Светлина-1938г." гр. Неделино, Народен хор "Фолклорна плетеница" с. Желязно, Детски танцов състав "Каламица" при НЧ "Светлина-1900г.", с. Цалапица, Танцов клуб "Лудория" при НЧ "Алеко Константинов-1907г." с. Марково, ансамбъл "Подгорие" при НЧ"Антон-Попов-1952г."с. Скрът и още много специални гости.

Фестивал „Помним, за да предадем“ има за цел да поддържа интереса на обществото към традиционното фолклорно изкуство, да утвърди неговото присъствие в съвременния живот и да предостави възможност за обществена изява, да насърчава интереса на младото поколение към фолклора и да приобщава нови изпълнители, които да продължат традициите.

В Лилково канят на събор тази събота. От 12:00 часа ще бъде раздаден курбан за здраве. Музикално-танцовата програма е с начален час 14:30 часа. За доброто настроение на всички ще се погрижат формация „Паскалев“, ФТА „Седенчица“, ТК „Калина“ при НЧ „ Просвета“ в село Белащица.