Откриха реновираната детска кухня №2 "Детски рай" в „Централен“, която бе не ремонтирана от 70-те години на миналия век. Вече 120 деца между 10 месеца и 3 години ще бъдат изхранвани, а пълният капацитет на кухнята е 250 деца. Инвестицията е в рамките на 60 000 лв.

„Ремонтирахме складовите помещения, залата за прием и фасадата. Подменени са дограма и подови настилки, брандирана е, за да има наистина вид на млечна кухня. Пожелавам успех и на целия колектив, които ще се грижи за качественото изхранване на най-малките пловдивчани“, заяви на откриването на ремонтираната сградата рай-кметът Георги Стаменов.

Преобразиха площад в Мараша, откриват реновираната детска кухня с капацитет за 250 децаДоволни граждани гостиха с питка представителите на общинската власт и журналистите

Той допълни, че до месец ще бъде оборудвана и кухнята в яслата на ул. "Весела". При нужда има готовност да бъде открит и пункт на ЦДГ "Зора". Кметът заяви, че броя на детските кухни в "Централен" за 4, но разливните пунктове могат да бъдат увеличени в зависимост от желаещите родители.

Закупена е и машина, която предоставя възможността за индивидуална вакуумирана опаковка. Таксата е 1 лев на ден, като общината доплаща още по 1.20 лв. за всяка порция. Има възможност и за увеличаване на държавната издръжка, но това зависи от правителството, заяви кметът Здравко Димитров, който също присъства на откриването.  

Ние ще дадем всички от нас, за да подобрим името на кухнята и на качеството на храната“, заяви директорът на заведението Мария Найденова и допълни, че по време на пандемията интересът към кухнята е бил дори по-висок.