Пловдивчани вече се радват на преобразеният площад „Кочо Честименски“ на бул. „Шести септември“. Днес кметът на Пловдив Здравко Димитров и районният кмет Георги Стаменов откриха реновираното пространство.

„Зоната е много посещавана от живущите, но беше в леко занемарено състояние. С инвестиция от 72 хиляди лева подновихме изцяло подземаните комуникации – водопровод, нова канализация, цялостна напоителна система. Сложихме нова чешма, шадраван, за да може всеки, който седне в зоната да се любува на вида и звука.

Освежена е детската площадка и пейките в района. Поставено и е и красиво художествено осветление на величествените чинари и други големи дървета в зоната.  За да се предпази мястото от набези и да не се стигне до разрушаване на изграденото, на площада вече е сложено и видеонаблюдение.

Доволни граждани гостиха с питка представителите на общинската власт и журналистите и благодариха за красивия нов облик на пространството. 

Тротоарната настилка ще бъде ремонтирана декември месец, заедно с тротоарите на ул. „Осми март“.

"Постоянно ремонтираме тротоари, но истината е, че инфраструктурата е с огромни мащаби, а финансирането не винаги достига. Само в рамките на тази година сме реализирали над 2500 кв.м. и самите ние виждаме колко са малко на общия фон. Въпреки това извършваме тези дейности ежегодно", посочи Стаменов. 

На 16 ноември пък се очаква да бъде открита и ремонтираната детска кухня на бул. „Данаил Николаев“, която ще бъде и най-голяма в града. На ден там ще се приготвят до 250 порции храна.

„Сградата там не бе пипана от 70-те години на миналия век. Общата визия беше на всички друго, но не и на млечна кухня. Сега е коренно променена – и като помещения, и като фасада. В понеделник персоналът ще зареди с хранителни продукти, а във вторник вече желаещите и ползватели на услугата могат да започнат да взимат храни за най-малките“, посочи Стаменов.

Преди ремонтът кухнята е обслужвала между 100-120 деца ежедневно.

„Надявам се целият капацитет в близките години да се изпълни“, посочи Стаменов.

Той допълни, че се работи и по идеята купоните за кухня да могат да за купуват по електронен път, за да се спести разхождане и чакане на родители.

Стаменов използва момента да призове всички пловдивчани да отидат до урните в неделя, за да упражнят правото си на глас.