Община Пловдив прекрати обществената поръчка за изграждането на двете спортни зали в район „Западен” за 5,7 млн. лева без ДДС. С решение от 28 октомври зам.-кметът Георги Титюков е отменил поръчката за спортните съоръжения, които трябва да се изградят върху  старото игрище между СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и парк „Ружа”. 

В мотивите е записано, че в резултат на направена служебна проверка са установени непълноти в част от документите. Те са съществени и водят до невъзможност заинтересованите лица да разберат какви оферти следва да представят, за да отговарят на предварително обявените условия на поръчката.

Проблемът касае количествено-стойностните сметки на поръчката, като са пропуснати елементи в тях, като електронно табло, а има други несъответствия.

Очаква се Община Пловдив да пусне нова обществена поръчка за спортните съоръжения с коригираните КСС-та, но не е ясно каква ще бъде стойността на поръчката. Вероятно тя ще бъде по-висока от тези 5,7 млн. лева.

Поръчката бе пусната през септември, а проектът включва спортно съоръжение със застроена площ от 2280 кв.м и се състои от три тела - двете едноетажни зали, а между тях обслужващото помещение.

 Залите са оборудвани с подвижно спортно оборудване за съответния спорт, като се предвидени и подвижни скамейки за резерви, треньори и наблюдатели, електронно табло за отчитане на резултати и бюра за съдии. Ще бъде изграден и обслужващ паркинг с общ капацитет 41бр. паркоместа, 14 от които ще бъдат отделени с бариера за контрол на достъпа. 

Идеята е двете зали да бъдат тренировъчни за баскетбол и волейбол, където пловдивските клубове да тренират, а юношеските гарнитури да провеждат своите мачове.

Проектът е част от концепцията на кмета Здравко Димитров във всеки един район да има по една такава зала.

Откриха обществена поръчка за новите спортни зали на Пловдив за 6 млн. леваСрокът за изпълнение е 1 година