Огради се появиха върху двата терена зад ст. „Христо Ботев” на ул. „Месемврия” и „Тодор Влайков”, където се очаква от дълги години изграждането на парк.  Единият от парцелите е с размер от 2,8 дка и се намира непосредствено пред дома на общинския съветник от ВМРО и кандидат от „Съединени за Пловдив” Владимир Кисьов.  Той неведнъж се е застъпвал за зелената система в града, а един от личните му ангажименти е строителството на парк в зоната.

Такова обещание имаше и от районния кмет Иван Стоянов , който  през 2020 година получи финансиране от 10 хил. лева за проектиране на зоната. След това такъв проект бе изработен, а количествено-стойностните сметки излязоха в размер на 140 000 лева -  парк с алеи, озеленяване, осветление, пейки, детска площадка и други.

Вместо обаче да получи финансиране, Здравко Димитров взе проекта от район „Източен”, а година по-късно го прехвърли към Георги Титюков.  Връзката между него и Кисьов е „Съединени за Пловдив”, където двамата местни лидери издигнаха Славчо Атанасов за градоначалник, а също така са на челни места в листата за местния парламент.

След като Титюков бе сложен за възложител се стигна и до обществената поръчка, чиято прогнозна цена е 480 хил. лева с ДДС за терена от 2,8 дка, и още 250 000 лева за спортна площадка за част за терена в близост.  Зам.-кметът сключи и договор с фирма „ЦИД – Атлас” за сумата от над 480 000 лева за терена от 2,8 дка и отделно 250 хил. лева за спортната площадка до него. В сумата от 480 000 лева има 12 000 лева за проектиране, макар да има одобрено техническо задание за пространството от район „Източен”. В документацията на поръчката обаче това не бе споменато и тя бе пусната на инженеринг.

Както Trafficnews писа заданието за новия проект на парка бе тотално объркано, а в него не фигурираше и ВиК – част. И към днешна дата не е ясно дали ще има поливна система там, тъй като проект никъде не може да се види.  

Правят парк за 730 000 лева пред дома на пловдивски съветник с тотално объркано заданиеНе предвиждат поливна система в пространството на ул. „Месемврия”, в средата на терена пък има частен имот

На мястото на оградите се виждат някакви схеми, но няма и цялостен проект, който  да е видим за гражданите в близост. От снимките на схемите се вижда, че ще има алеи,  паркоместа, площад, място за премествам обект- заведение и детска площадка. Всичко това за 480 000 лева.

Втората въпросителна е дали въобще този парк ще бъде стартиран или просто предизборно се слагат табели по оградите. Причината  е, че към момента от Община Пловдив не са превели един лев нито за проектирането, нито аванса към фирмата.

Предвид и финансовото състоянието на Община Пловдив това е трудно изпълнимо към момента. Към днешна дата няма издадена строителна линия от район „Източен”, което означава, че реални дейности не могат да започнат там. От фирмата заявиха, че в момента разчистват терена, но нямат  яснота кога ще започне СМР-то. Но дори и то да стартира, то изпълнителят ще има 75 дни да построи целия парк, както е по-договор. Предвид липсата на средства – това едва ли ще се случи.