Първата копка на последния и най-голям лот от реконструкцията на водопреносната и канализационна мрежа, ще бъде даден утре от кмета Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев.

Дейностите обхващат двата булевада -  „Дунав“ и  „Брезовско шосе“, като стойността е 18 350 704, 36 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е две години.  Фирмата изпълнител е ПИМК, която бе класирана на първа място в поръчката, а другите компании бяха отстранени.

Поръчката по Водния цикъл обхваща дейности  по ВиК мрежата и пътната инфраструктура по бул. „Дунав” от бул. ”Васил Априлов” до бул.”Брезовско шосе” и бул.”Брезовско шосе” от бул. „Дунав” до Северен обходен колектор.  

Това е втора поръчка за този обект, след като преди повече от година Община Пловдив я  прекрати. Тогава дейностите бяха сметнати за 24,6 млн. лева без ДДС.  Мотив за прекратяването бе, че са открити  несъответствия между количествените сметки, заложени в документацията на търга и тези в работния проект.

От друга страна Община Пловдив ще осигури допълнително 2 млн. лева в бюджета си за асфалтиране на северното платно на булевард „Дунав” . В поръчката е заложен ремонт само на южното платно, където ще има дейности по водопроводната и канализационната мрежа.

На финала са другите три лота по Водния цикъл, който обхваща междублоковите пространства в няколко квартала в район „Северен”. Тази година  започна и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция, който е най-скъпия проект от Водния проект – за над 70 млн. лева.