Районна прокуратура - Пловдив е повдигнала две обвинения на Земфира Илиева, която миналата седмица бе арестувана за влизане в сблъсък с полицая от Второ РУ в Пловдив Христо Димов. Припомняме, че според информацията на МВР, Земфира е ритнала полицай и не се е подчинила на полицейското разпореждане да спре да натиска клаксона си. 

Повече за казуса вижте тук: 

ВИДЕО показва сблъсъка между жена и полицай в ПловдивЖената е в ареста за 72 часа, а полицаят си е извадил медицинско за телесна повреда

Според обвинителния акт жената е подсъдима първо за това, че е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото. Тъй като хулиганството е извършено срещу полицай и е класифицирано като извършено с цинизъм или дързост, законът предвижда лишаване от свобода до пет години.

На второ място срещу Илиева е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицая Димов, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като тук наказанието може да бъде до три години лишаване от свобода. 
 
Илиева бе задържана първо за 24 часа в ареста, като мярката бе удължена с прокурорско искане на 72 часа. След жалба от адвоката на жената обаче, тя е освободена. 
 
Илиева е с чисто съдебно минало, като към моментът магистратите са взели най-лека мярка за неотклонение "подписка". Адвокатът на Земфира Никола Андреев иска делото да се гледа по общия ред. Първото заседание бе прекратено, тъй като защитата не е получила обвинителния акт в предвидения 3-дневен срок, за да се запознае с него. За разглеждане по същество делото е насрочено в края на февруари. 
 
Адвокатът обясни, че доверителката му не е съгласна с така повдигнатите обвинения и тепърва ще се излагат доказателства, поддържащи тази теза. На първо място публично достояние стана видеото, което е записало изцяло момента, за който Димов твърди, че е получил телесна повреда. Според роднините на жената от кадрите става ясно, че Земфира не е провокирала скандала и не е нанесла подобни щети на полицая. Те са категорични, че ще водят битка за истината. 
 
Ето и видеото, което TrafficNews.bg, публикува, като на кадрите е запечатана цялата ситуация - от пристигането на Илиева пред търговски обект на паркинга на жилищния ѝ комплекс, през контакта и с полицая, до прибирането на колата в гаража ѝ, секунди преди да бъде арестувана: