Главният секретар на МВР-Петър Тодоров коментира казуса, в който зам. кметът на район "Източен" в Пловдив Ерол Садъков е бил следен от цивилни полицаи. На въпрос на TrafficNews, дали е ясно по чия заповед служители на 5-то РУ в Пловдив са следили Садъков, той отговори, че е запознат с казуса и в момента тече проверка. Все още резултати от нея няма и той не може да коментира.

„Аз съм запознат с този сигнал, съответно съм разпоредил да се извърши проверка. Тогава, когато има резултати от нея, тя ще бъде огласена, ” каза гл. комисар Петър Тодоров.

Припомняме, че на 15 септември около 17:00 часа по неясна причина Садъков е следен от двамата цивилни полицаи Тодор Мицев и Стоян Атанасов. Те са шофирали зад автомобила на зам.-кметът на район „Източен. Той ги забелязва в огледалото за обратно виждане. Садъков  отбива встрани , за да говори по телефона, а мистериозната кола спира на метри от него. След минута потегля, а преследвачите  отново се залепят за него.

Когато зам. кметът се убеждава, че не става дума за съвпадение подава сигнал в полицията. След това се приближава до преследвачите и  ги пита защо два часа го следят.

„В колата имаше двама мъже – единият на възраст 45, другият около 35- годишен. Попитах ги мога ли да им помогна с нещо, тъй като повече от два часа карат след мен. Те се ядосаха, че ги снимам и ми заявиха, че нещо съм се объркал” . Предупредих ги, че съм се обадил на 112 и като дойде полиция ще установим кой се е объркал”  твърди  зам.-кметът.

Служителите на МВР са се движили с необозначена кола, също така  не са се легитимирали , а когато са разкрити – бягат панически. По-късно пристига и по сигнала  патрулка, а  Садъков отива в районното, където подава жалба, в която описва тревожната случка.

Кой и защо следи зам.-кмета на район „Източен” Ерол Садъков ?Цивилни полицаи от Пето РУ с частен автомобил пуснали "опашка" на общинския служител