Част от улиците в село Крумово седят на тъмно вече цяла седмица. За това сигнализираха жители на населеното място, които обясниха, че вече седем дни половината село е без улично осветление.

„Цяла седмица по улиците да цари пълен мрак не е нормално. Мислим си да не сме минали на режим на тока, но май не е това. Ако така продължава то кражбите като нищо ще започнат. Просто не е нормално вече. Ден, два, разбираме, но цяла седмица не е нормално”, коментират жителите на Крумово.

С проблемът за липсата на улично осветление е запозната и кметицата на Крумово – Румяна Самоковарева. Репортер на TrafficNews потърси позицията и по темата, като тя заяви, че най-вероятно става въпрос за проблем с трафопост.

„Наясно съм с проблема и съм сигнализирала до община „Родопи”. Вчера дойде екип, който уж отстрани проблема, но тази сутрин отново постъпи сигнал до мен, че към 04:00 сутринта, осветлението по улиците отново е прекъснало”, заяви Самоковарева.

Тя допълни, че днес отново е подала сигнал до общината, отговаряща за района, но от там са и обяснили, че най-рано в понеделник може да бъде изпратен екип, който да отстрани проблема, тъй като само един екип обслужва района.

Потърсихме и кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, който заяви, че отново ще бъде изпратен екип извънредно.

„Ако има някъде изгоряла крушка, ние можем да я подменим, но когато става въпрос за по-сериозна авария, тогава трябва да се потърси ЕВН. Хубавата новина е, че започнахме подновяване на осветлението в цялата община с лед лампи, които са енергоспестяващи до 60%. Вече Кадиево е с подменено осветление, в момента работим в Марково и Първенец, предстои и в Крумово това да се случи. Над 6000 лед крушки в община „Родопи” ще бъдат подменени”, заяви Павел Михайлов.

Потърсихме позиция и от говорителя на ЕВН Крум Косев, който заяви, че за уличното осветление в селата, отговаря съответната община, в която се намира населеното място.

Снимка: Архив