24-годишната Ванеса, която бе жестоко пребита от приятеля си в кв. "Христо Смирненски" преди дни, има нужда от нашата помощ, за да се възстанови.

Жертвата е постъпила за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" с хематоми по цялото тяло и лице, счупени таз, крака и ребра. Първоначално пред медиците е поддържала версията, че нараняванията са заради падане по стълбите, но малко след това признала истината за домашното насилие, на което е подложена не за първи път.

Мъжът, с когото живеела на семейни начела и от когото имала дете, към момента се укрива заедно с момченцето им. Той е на 29 години от град Видин, с богато криминално досие и присъди.

Яна Димитрова от "Браво Пловдив" посети жертвата в лечебното заведение. Тя разказа фрапиращи подробности относно тежкия побой над младата майка. Освен, че има множество хематоми и счупвания, Ванеса не смее да среше дори косата си, защото се страхува да види какво ще остане от нея след това, оскубана е. Насилникът я е карал да чисти собствената си кръв от пода. И цялото това зверство пред очите на невръстното дете.

"Приятели, пиша с молба за помощ. Това е Ванеса.... на 24 години.... майка на малко момченце! Ванеса не е Дебора, по-страшно е!!! Ванеса е пребита брутално от мъжа си и то пред очите на детето им! Ванеса е с хематоми по цялото лице и тяло! Ванеса не смее да среше косата си, защото се страхува да види какво ще остане от нея след това - оскубана е! Ванеса е със счупени ребра! Ванеса е със счупен таз и крак! Извергът е карал Ванеса да чисти кръвта, която струи от нея, въпреки че костта на крака и е стърчала навън! Ванеса е изхвърлена пребита почти до смърт, докато невръстното й дете пищи от ужас! Да, приятели, това е Ванеса, не е Дебора, но също има нужда от помощ! Ванеса не може да спи защото сънува кошмари.... кошмарът, който е преживяла в действителност! Ванеса е крехко, младо и смазано (физически и психически) момиче! Ванеса се срамува от всичко случило се! Тя - жертвата се срамува.... Ванеса е от Видин. Майка й е при нея в болницата, за да я обслужва, защото Ванеса е неподвижна!", написа Яна Димитрова в профила си във фейсбук.

По думите й семейството на жертвата е в много затруднено финансово положение. Наложило се е да изтеглят кредит, за да платят здравните осигуровки на Ванеса.

"Моля ви за съпричастност. Това прекрасно момиче има нужда от нас, за да поправи грешките на младостта и да преживее кошмарът, който този изверг и е причинил! С Браво Пловдив успяхме за няколко часа да съберем средствата за специализирания транспорт, който е необходим, за да се прибере при семейството си, както и за лекарствата, които са необходими на този етап, но това не е достатъчно, защото лечението на Ванеса ще бъде дълго! Тя има нужда от рехабилитация и психолог, с които да работи, за да събере освен парчетата от костите си и парчетата на душата си, за да бъде пълноценен човек и родител! Моля, който има желание да помогне на Ванеса, да се свърже с мен на лично съобщение, за да осъществим връзка със семейството й! Тази вечер Ванеса ми каза плачейки, че до днес е мислела, че хората са лоши..... нека за пореден път докажем, че това съвсем не е така!

P.S. Защо родната милиция спи и уродът не просто е на свобода, а продължава да ги заплашва?!?!?!", каза тя още.

След последното посегателство момичето е подало жалба в полицията. 

Ако имате възможност и искате да помогнете, може да се свържете с Яна Димитрова от "Браво, Пловдив": +359 88 928 9950.

Криминално проявен преби приятелката си в „Смирненски” и избяга, полицията го издирваМъжът е на 29 години и към момента се издирва, жената е настанена в болница