Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев от днес не е пряк ръководител на проекта за стадион „Христо Ботев”. Причината е, че той е получил преки заплахи за живота му и  поради това се оттегля от проекта, призна самият Райчев пред TrafficNews.

„От самото начало сме подложени на непрестанни атаки и обиди. Включвахме във всякакви групи и ме заплашваха със саморазправа. Това не ме спря да работя по проекта.  На последната инспекция обаче почувствах пряка заплаха за живота си. На уговорена среща с представителите на фенклуба на обекта дойдоха 20-ина лица, които ме обградиха. Част от тях бяха с маски на лицето, като започнаха да ме заплашват и обиждат. Не се стигна до физически сблъсък, но след това тормозът продължи по телефона. Представителите на фенклуба, с които бяхме на инспекцията след това ми казаха, че не познават тези лица. Пуснах и сигнал в прокуратурата”, обясни Пламен Райчев. Поради това той е поискал и да се оттегли от проекта.

„Заставам с името и подписа са за всичко, което е направено до този момент по стадиона. Винаги съм се вслушвал в мнението на феновете при взимането на решени.  По никакъв начин не бягам от отговорност, но чувствам пряка заплаха за живота и здравето си”, заяви зам.-кметът.

Проектът няма да бъде директно възлаган на друг зам.-кмет, като ще бъде направена цяла комисия, която ще го движи. Тя ще включва служители на Община Пловдив и общински съветници.

Припомняме, че феновете излязоха с остра позиция срещу строителството на стадиона, както за сумите по него, така и за качеството на строителството. Те поискаха Общината да спре да плаща на фирмата изпълнител ПИМК, докато не бъдат изчистени всички нередности.

На първи февруари пък е организиран протест на бултрасите заради създалата се ситуация със стадиона.

Феновете на Ботев излизат на протест за Колежа следващата седмицаТой ще бъде на 1 февруари

Зико: Ще предложа на Общинския съвет да се осигурят пари за довършването на КолежаПърви отговор от Общината след пресконференцията на феновете

Феновете за Колежа: Заради променения проект ще отворят само два сектора, строителството е некачественоПривържениците на "канарчетата" обявиха, че най-вероятно ще излязат на протест