Има знак, няма знак! Санкции, обаче има- не, това не е гатанка, а абсурдната ситуация, в която попадна шофьор, който получил глоба за превишена скорост на пътя Карлово-Пловдив. Като съвестен гражданин той чинно си я платил, но към днешна дата не смята, че е редно изобщо да е получавал санкцията и очаква парите си обратно.

Глобата му дошла заради превишена скорост в участъка между село Черноземен и разклона за Калояново. Той шофирал с 91 км/ч, при позволени 60км/ч.

Малко след това отново му се налага да пътува по същия път и вижда подвижен пътен знак с дължина 1.5 м, който бил поставен на банкета, а 200 метра след него и автомобил на КАТ.

„На следващия ден се прибирам по същия път и няма нито знак, нито кола на КАТ. При разговор между мои познати и на тях им е направило впечатление този случай. Един ден има знак, другия ден няма знак.  Има ли знак или няма се пита в случая? Легално или нелегално е този знак и този автомобил? За мен аз съм си без нарушение там и е редно да ми бъде върната сумата от санкцията, която ми беше определена”, разказва шофьорът.

Той изпраща писмо до АПИ, като те след месец му отговарят, че заради неравности в гореспоменатия участък има ограничение на скоростта, като там е бил поставен и съответния знак, оказващ това. „Недобросъвестни“ водачи, обаче са премахвали ограниченията нееднократно и са ги хвърляли зад мантинелата. Към момента знаците са изчезнали и тяхното възстановяване ще струва 2400 лева.

В писмото става ясно защо знаците липсват, но не и защо в този случай продължават да валят глоби. Ето и какъв е отговорът от пътната агенция, като в него липсва частта с възстановяването на вече платените санкции.