Ул. "Иван Вазов" в участъка от Партийния дом до светофарите на ул. "Авксентий Велешки" да се превърне в пешеходна зона от 1 до 15 септември. В първите шест дни там ще се проведе изключително атрактивният фестивал "Улица "Станционна", който ще предложи разнообразни събития - шестдневна музикална програма с джаз, поп, рок и етно с участието на 14 групи, ще се изявяват талантите от НУМТИ "Добрин Петков", Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Ще се включат с иновации студентите от Техническия университет. НБ "Иван Вазов" ще  представи богатия си дигитализиран архив във филмчета, които ще вървят на големи лед екрани.

В програмата на фестивала е включено и още едно изключително интересно събитие, което е насочено към гейминг общността и се реализира с подкрепата на Cool Down. Студиа, част от които и пловдивски, ще представят авторските си игри. Ивентът ще е интересен както за професионалната общност, така и за любителите на игри. 

Организаторите от "Тролейпътна станция" ЕООД ще дадат сцена за изява и на артисти от любителското творчество. Както и в първото издание посетителите ще се насладят на ретро парад с уникални автомобили.

За първи път програмата на фестивала ще бъде заснета и излъчена и онлайн в платформата на организацията и в социалните мрежи. Ще има и специално ТВ Студио, което ще излъчва от ул. "Иван Вазов".

Проектът е част от програма "Наследство" на фондация "Пловдив 2019" и с него ще бъде отбелязана годишнината от спечелването на титлата. Провежда се за втори път.

В двуседмичния период, когато бъде затворена ул. "Иван Вазов", ще бъде тествано двупосочното движение по ул. "Цанко Дюстабанов". Идеята е тази зона да стане пешеходна постоянно. Изготвеният проект вече е внесен в Националния институт за недвижимо културно наследство за съгласуване. Предвижда повдигането на улицата на едно ниво като се запази сегашният габарит. 

 

Готов е проектът за превръщането на ул. „Иван Вазов” в пешеходна, експериментират с нея есентаПрез есента ще затворят за движение на коли участъка между Библиотеката и Главната улица