Улица в Пловдив заприлича на сметище. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в район „Северен”. Пловдивчаните разказаха, че на ул. „Иван Рилски” липсват контейнери за отпадъци, а боклуците от домакинствата се изхвърлят на улицата.

По улицата има разположени жилищни сгради, в които живеят много хора, които не знаят къде да изхвърлят отпадъците си. Живущи в района споделят, че всички контейнери в квартали  били вдигнати преди година, когато е стартирал ремонтът на улицата.

„Една година половината квартал изхвърля боклуците си на тротоара и се събираха три метрови камари, дълги по пет, шест метра. Някакъв ужас е!”, споделят гражданите.

За известно време контейнерите са били върнати, но в момента отново липсват, което изнервя пловдивчаните, знаещи какви ще бъдат последствията.

„Сега особено в тези жеги е изключително опасно. Изхвърлят се какви ли не боклуци. В квартала има улични животни, които разнасят отпадъците навсякъде, това си е и заразно”, коментират още пловдивчани.

Гражданите настояват да се сложат контейнери, тъй като не смятат за нормално жителите в района да изхвърлят боклуците си на тротоарите, намиращи се в близост до игрище, офиси, магазини и до главен булевард в града.

По този повод потърсихме общинското предприятие „Чистота”. От там потвърдиха, че контейнерите на ул. "Иван Рилски" наистина са премахнати. Причината са строително-ремонтни дейности от страна на ЕВН, поради което не е възможен достъпът на сметовозите до улицата.

Съгласно издадена от кметството на район "Северен" заповед съдовете за смет са преместени до най-близките места - на не повече от 20 до 50 метра от досегашните, където могат да бъдат обслужени. За тази промяна от районното кметство са разлепили информационни листовки.

От "Чистота" призовават живеещите в квартала да се съобразят с актуалната ситуация. Тъй като досега това не се случва, отпадъците като тези на снимките всеки ден от понеделник до събота включително се събират с челни товарачи и се извозват със самосвали към депото, като за това се ангажира допълнителен ресурс.