Отложиха делото за екстрадация на несправедливо обвинения в трафик на бежанци в Гърция – Тошко Тодоров. 

Както разказахме, Тодор Тодоров е работил като международен шофьор. През 2019 година той е собственик на кемпер, който обаче обявил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с желание да закупи превозното средство. Въпросният господин пристигнал със свой „колега“ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил прехвърлен и Тодор забравил за съществуването на превозното средство.

Тодоров е арестуван. Причината е, че с кепера, който той бил продал преди близо две години е извършен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били намерени незаконно пребиваващи в южната ни съседка чужди граждани. Кемперът, обаче все още бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция показала, че собственик е Тодор Тодоров.

Според близките на мъжа той не е извършил това престъпление и имат необходимите документи, които показват това.

Невалидни талони са единствените доказателства срещу Тодор, обвинен за трафик на мигранти в Гърция

В четвъртък Тодоров трябваше да се изправи пред съда, където магистратите да решат дали да екстрадират мъжа. Заседанието обаче се отлага за 16 ноември, поради заболпване на член на съдебния състав. Междувременно от Окръжен съд съобяиха, че магистратите са направи искане за допълнителна информация от гръцките власти относно казуса.