Само след 2 седмици пловдивчани вече ще могат да се разхождат в обновената Градска градина. Откриването на парка е планувано за 19 април, а няколко дни по-рано на сесия на Общински съвет ще бъде обсъдено предложението районът около градината да стане пешеходна зона. 

В момента текат последните залесителни дейности, а по-голямата част от строително- ремнотните дейности са приключени. Новоизграденият фонтан в началото на парка е завършен, готови са тротоарните алеи и са поставени стълбовете за уличното осветление. 

Изградени са всички подземни комуникации и мрежи са направени, както и две нови водни съоръжения - централния и сухия фонтан. В парка ще има четири водни атракции. Монтирани са новите детски площадки, а по всички алеи ще бъдат поставени дървени пейки. 

Идеята, градината да носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов набира все повече поддръжници в социалните мрежи, а кметът на район "Централен" Георги Стаменов обяви, че  ще я внесе за разглеждане на Общинския съвет, след като мине 30 дневния период за обществено обсъждане. 

 Ако съветниците приемат предложението, Градската градина на Пловдив ще носи името "Иван Вазов" и това ще бъде отбелязано в административните документи.

Идеята е много добра и съм убеден, че тя ще намери своята подкрепа. И се надяваме, че с откриване на градината, тя ще носи името "Иван Вазов", каза кметът на "Централен".

В момента се правят проби на съоръженията, които ще работят в парка. Това са водните атракциони, осветление, видеонаблюдение, всички подземни комуникаци. 

Дебатът около това дали да има обособена пешеходна зона все още продължават, но анкетите показват, че пловдивчани, които предпочитат пространството да бъде затворено за автомобили са значително повече. Предложението разделя и живеещите в района. Част от тях виждам бъдещето на района като втори Капан, а други смятат, че това ще се отрази в негативен план на наемите, които плащат за помещенията, които са наели. 

Гласът на пловдивчани: 60% подкрепят идеята отсечка на ул. "Христо Г. Данов" да стане пешеходнаОчаква се предложението да бъде дискутирано на следващата сесия на общинския съвет

Ул. „Христо Г. Данов” – нова значка на ревера на Пловдив или служебен паркинг? Изборът изглежда лесенУчастъкът от улицата може да се превърне в нов „Капанa”, без да се допускат грешките от него

Градската градина е почти готова! Озеленяват я с нови дървета и храсти, полагат десетки пейкиМалко преди откриването, градската градина вече придобива завършен вид

Народът на Вазов решава: Да носи ли Градската градина името на великия поетКметът на район "Централен" подкрепя идеята и смята да я подложи на широко обществено обсъждане