Истинско превъплъщение се очаква за сградата на хотел "Афродита 2" в Пловдив, който последно беше използван като хоспис за възрастни хора. Обектът се намира на бул. "Пещерско шосе". 

Бившата сграда на хотела в момента е абсолютно изпразнена, премахнати са част от стените и други елементи от нея. По информация на TrafficNews, зданието няма да се бута, но ще бъде преобразено. Към момента тече пълно преустройство и целият терен е превърнат в строителна площадка. Парцелът и сградата са били закупени от собствениците на болница "Селена" и след ремонта на бившия хотел, той ще се превърне в част от базата на болницата. 

Припомняме, че само до преди 4 месеца сградата все още се използваше от старчески дом "Свети Георги". След като стана ясно, че хосписът работи без нужния лиценз и статут на сградата, институциите спряха дейността. Така хотел "Афродита" остана без ток и въпреки това продължи да бъде дом за десетки стари хора. 

Безмилостен град! Изведоха старците от хотел "Афродита", отставиха болен човек в количка на стълбитеЕксперти от АКСУ пристигнаха на проверка, влязоха с полиция на инспекция

Припомняме, че хописът влезе в полезрението на обществото, докато се помещаваше в бившия хотел "Дунав". Преди малко повече от година в него избухна пожар, а събитията съвпаднаха по време с пожар в хоспис и във Варна. При пожара във Варна имаше загинали, за щастие в Пловдив се размина без жертви. Това доведе до редица проверки на дейността на хосписа, който в крайна сметка се премести в хотел "Афродита". Нарушенията му обаче не спряха и се стигна дори от разследване на прокуратурата. 

Преди да влезе в хрониките на скандалния старчески дом, не беше тайна, че хотел "Афродита" се славеше като едно от по-нискобюджетните места, които най-често разгорещените двойки посещават. Често стаите са отдавани за часове, а не за нощувка. 

За хората от кв. "Христо Смирненски" сградата наистина е затворила жизнения цикъл - от място за интимни срещи, през дом за стари хора до част от болница, в която се раждат хиляди бебета. 

Старци живеят като пещерни хора без ток в хотел "Афродита"Въпреки многобройните предупреждения, собственикът на незаконния дом не е извел пациентите от сградата