Река Марица и тепетата – символите на Пловдив, които са изобразени на герба на хилядолетния град. Това са местата, които  всеки пловдивчани се гордее, но от години те са забравени от властимащите в  Пловдив.  Младежкият хълм е най-голямата защитена зона в Пловдив, а там  ежечасно може да се видят десетки пловдивчани, които отмарят и прекарват свободното си време. За съжаление, гледката на основната алея е от нещата, с които пловдивчани не могат да се гордеят.  Още по-лошо когато там се види майка с количка или човек в наравностойно положение, за който е истинско предизвикателство да премине покрай нея.

Така се намесват доброволците от „Браво, Пловдив”. През последните месеци те направиха редица инициативи, с които облагородиха междублокови пространства и спортни площадки през деня, а през нощта пълниха дупки по пътищата, зеещи от години.

Последната им инициатива, която е една от най-мащабните дотук, бе именно на Младежкия хълм, където огромните  кратери най-малко неподхождат на това място.  В организацията се включват над 40 доброволци, които за по-малко от два часа успяват да направят нещо, което Община Пловдив не е сторила от десетилетие. Веселин Костов, който е сред учредителите на „Браво, Пловдив” разказа за TrafficNews за инициативата.

„Пловдив има истинско богатство в лицето на хълмовете, но за съжаление, виждаме, че то не се поддържа, за да е полза на хората. По тази алея всеки ден минават десетки родители с колички, които да заведат децата си до една от големите атракции – „Детската железница”.  Пътят до там обаче е изключително тежък заради огромните дупки и неравности. Поради и това се захванахме ”, обясни Костов.  Те купуват над два тона асфалт, а собственик на строителна фирма дава безвъзмездно камион и валяк за инициативата, когато разбира за нея. За по-малко от два часа дупките са затворени.

„Ние нямаме ресурса да оправим всички дупки и неравности. Алеята има нужда от цялостно асфалтиране, но успяхме да направим така, че от единия до други край на алеята да има чист път за майки с колички и трудноподвижни хора. По този начин те няма да се чудят как да прекарат децата си през тази алея”, обясни Костов.

В апела на „Браво, Пловдив” за акцията на Младежкия хълм се включват и зам.-кметът на район „Източен” Ерол Садъков, както и общинският съветник д-р Ангел Молев.

Синът на легендата на Локомотив Пловдив разказа, че е следял инициативите на „Браво, Пловдив” и с радост се включва в тях.

„Чудесно е да виждам млади хора, които милеят за града си, като със собствени усилия променят облика  му. Община Пловдив в много отношения е длъжник на пловдивчани, а  смятам, че ако има повече такива акции, то с общи усилия, Пловдив ще бъде още по-прекрасен град”, заяви Ерол Садъков.

Общинският съветник Ангел Молев също поздрави „Браво, Пловдив” за дейността им.

„Аз също се включих, защото подобно отношение и проява на гражданско обществено все по-рядко се вижда. Свикнали сме да виждаме гражданските сдружения, които  обичайно изразяват своето мнение чрез протести, в случая имаме нещо съвсем различно. Виждаме пловдивчани, които работят за пловдивчани. Смятам, че и с такъв тип прояви Община Пловдив също ще се активизира, тъй като най-малко трябва да се засрами в какво състояние е оставила Младежкия хълм и чака друг да й свърши работата”, заяви д-р Ангел Молев.

Родители и деца съживиха две спортни площадки в Кършияка и КючукаЗапалени от доброволците на "Браво, Пловдив" , те грабнаха четки и метли

Доброволците от BraVo, Пловдив! с призив: Елате с нас да преобразим града!За 6 месеца със собствени средства запълниха 45 дупки и съживиха няколко спортни площадки, нуждаят се от строителни материали и още помощници

Ентусиастите от „Браво, Пловдив” в битка с дупките, шахтите и абдикацията на ОбщинатаДоброволците тръгнаха да запълват кратери, които зеят с години – в движение излязоха още проблеми

Браво, Пловдив! Група ентусиасти преобразиха квартално игрище, но това е само началотоСъс собствени средства и усилия доброволците успяха за няколко часа да вдъхнат нов живот на пространството

Лошо, Пловдив! Кой счупи новите баскетболни кошове, поставени от доброволците от "Браво, Пловдив!"?Сигурността и общественият ред не са приоритет на управлението на града, модерният проект за видеонаблюдение не бе реализиран, коментира зам. кметът Йордан Ставрев