Казват, че детските усмивки са безценни. И наистина е така. Единственото, с което могат да бъдат „купени” е време. Време, които да отделите, за да го прекарате заедно с тях. Време без телефон и таблет – само за децата. Повече от 30 деца на възраст от 3 до 13 години се включиха спонтанно и с огромен интерес в двете инициативи на „Браво, Пловдив!”  през уикенда. Доброволците от гражданското сдружение реновираха изпочупени спортни съоръжения на две площадки в Кършияка и Кючук Париж и добавиха още няколко атракции за малчуганите.

Игрището зад ресторант „Хитър Петър”  на ул. "Сидер войвода" вече има две  футболни врати и нови баскетболни кошове, на мястото на старите рингове, които бяха счупени и без мрежи.  А  детската площадка в съседство се сдоби с „дама” и шахматна дъска.

Момчетата, които нямаха търпение, да изпробват новите врати, първи грабнаха метлите, за да съберат шумата и отпадъците от игрището. А след това помогнаха на батковците да монтират новите рингове на баскетболните кошове.  На метри от площадката , по-малките момичета и момчета нямаха търпение да нарисуват цветна дама. Бързо постигнаха съгласие, кой коя цифра ще оцветява. Не останаха по- назад и част от родителите, които провокирани от ентусиазма на децата си , също грабнаха четките и метлите.

„Малко се иска, но трябва някой да ни организира. Отдавна не съм виждала децата си толкова щастливи. И всичко това с 3 кутии боя!” коментира пловдивчанката Диди Благоева, която бе с двете си деца на площадката.

Преди...

...и след

Много родители се включиха с малчуганите си и в съживяването на спортната площадка на ул. „Нева” в Кючук Париж. Пловдивчанин оказа неоценима помощ на бригадата , като се включи в монтирането на баскетболните рингове на игрището.  Друг родител –  Траян Иванов самоотвержено боядисваше пейки заедно със сина си в продължение на три часа. заедно с други родители успяха да освежат цели 14 пейки.  За най- малките рисуването на пъстроцветната „дама” се превърна в истинско преживяване.  На финала повечето приличаха на индианци , тръгнали на война, но сърдити родители нямаше, още повече че използваните бои бяха водно разтворими.

„Идеята е страхотна – едновременно се забавляваме заедно с децата , а те усвояват различни умения. Дано повече хора се включват , за да можем да направим кварталите по- привлекателни” коментира Емануела Атанасова. Тя и съседите й събраха над 30 чувала растителни и битови отпадъци. Също така с помощта на професионална техника, те успяха да окастрят избуялите  храсти около игрището, които през последния месец са се превърнали в инкубатор за комари. 

Преди

... и след 

Това са поредните акции на доброволците от „Браво, Пловдив!”, които през последните месеци всеки уикенд са в някой от пловдивските квартали, където запълват дупки или съживяват  спортни площадки.

„Радваме се, че все –повече пловдивчани идват да работят с нас. И то заедно с децата си. Това беше целта, която ни събра и активността на хората показва, че сме на прав път” коментира Яна Димитрова, която е сред основателите на сдружението. 

Още снимки от двете акции, вижте в галерията: 

Ул. "Сидер войвода": 

 Ул. "Нева":

 

Ентусиастите от „Браво, Пловдив” в битка с дупките, шахтите и абдикацията на ОбщинатаДоброволците тръгнаха да запълват кратери, които зеят с години – в движение излязоха още проблеми

Браво, Пловдив! Група ентусиасти преобразиха квартално игрище, но това е само началотоСъс собствени средства и усилия доброволците успяха за няколко часа да вдъхнат нов живот на пространството

Респект, момчета! Пловдивчани запълниха дупки в Кючука по тъмна добаАкцията се е състояла в навечерието на 1 май - Денят на труда