Собственици на заведения и техни служители блокираха движението на кръстовището пред Чифте баня. Десетки протестират срещу мерките за ограничаване разпространението на COVID-19, които правителството предлага. 

Припомняме, че недоволството сред бизнеса дойде след въвеждането на зеления сертификат. Според сдружение „Българска асоциация на  заведенията”  сегашната система за прилагане на „зелените“ сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава.

Сред протестиращите, освен представители на ресторантьорския бранш, са и музиканти, адвокати и хора със свободни професии, които също са засегнати по един или друг начин.

Сред недоволните са и собственици на фитнес зали и спортни клубове. 

Звън на капаци и черпаци огласят района около Чифте баня. Хората скандират "Оставка" и "Не на дискриминацията". Протестиращите настояват за равни права на хората. 

„Ако не се съберем сега и не покажем, че сме единни, ще продължават да ни нарушават правата”, смята един от протестиращите, зает в ресторантьорския бранш.

Негов колега пък смята, че безотговорността на хора може да доведе до утежняване на ситуацията.

„Българина разсъждава, че щом има още два пръста ракия в бутилката, няма смисъл и явно му е добре. Искаме да работим спокойно, да имаме сигурност и да не се въведе локдаун”, споделя той.

Минути след блокирането на кръстовището, стотиците протестиращи щурмуваха булевард "Цар Борис III Обединител" и се отправиха към Сточна гара. Шествието ще премине по Главната, през площад Централен, а от там намерението на хората е да стигнат до булевард "Христо Ботев", където да блокират движението там.

Междувременно стотици протестиращи от различни браншове са се събрали и в центъра на София. Ресторантьори, служители от нощни клубове, представители на фитнеси и игрални зали, скандират "Оставка". Множеството са блокирали кръстовището на Орлов мост.