Огромен клон в парк в центъра на Пловдив може да падне всеки момент върху някого. За това сигнализира читател на TrafficNews, който живее в района и твърди, че клонът е счупен и провиснал, но е закрепен за други клони, като това към този момент предотвратява падането му.

Въпросният парк се намира на ул. „Знаме” в центъра на Пловдив, който ежедневно бива посещаван от много хора, сред които и майки с малки деца.

„Най-често в парка можем да засечем майки с деца, като този клон представлява опасност за всички тях, тъй като едва се крепи и може да падне всеки един момент върху някого. Неведнъж се е случвало от подобни инциденти да страдат хора, а в някои случаи се стига и до фатални ситуации”, коментира мъжът, който твърди, че за да предотврати подобен развой е сигнализирал за опасния клон до общинското предприятие „Градини и паркове”.

Мъжът разказа, че е подал сигнал до предприятието на 26 юли, като твърди, че от тогава няма никаква реакция и опасният клон продължава да виси над главите на пловдивчани.

По този повод потърсихме ОП „Градини и паркове” откъдето увериха, че клонът ще бъде премахнат, но не дадоха информация дали при тях е пристигал подобен сигнал.