Поредна акция на данъчните в Пловдив се е провела през изминалата седмица. Служителите на финансовото ведомство са проверили редица търговски обекти, както в града, така и в региона. По ударите на НАП са попаднали различно дружества – от сергии до автосервиз.

Отново във фокуса на данъчните попаднаха търговските обекти, предлагащи хранителни продукти, както и сергии за плод и зеленчук.

Сред новите "жертви" на НАП през последната седмица са два магазина за цветя – на улица „Ангел Кънчев” и на улица „Петко Д. Петков”. Последният обект е един от известните в район „Централен”. Последните дни името на фирмата – „Елинор 2019 ЕООД”, официално е вписана в „черните” списъци на НАП.

По ударите на приходната агенция попада и автосервиз. Данъчни са влезли в обекта, намиращ се на булевард „Източен” и след проверка са констатирани нарушения. Управата се е сдобила с акт, а дружеството „Мототехника” вече е в сайта на агенцията.

В издънка е бил уловен и магазин за дрехи в Центъра. Обектът се намира на улица  „Христо Г. Данов”.

Обект за продажба на детски стоки, също са станали обект на проверки. Магазин за играчки на Пешеходния мост е ударен с акт, както и такъв в Кючука. Последният се намира на улица „Георги Икономов” и носи името „Бейби Ленд”.

Пет магазина за хранителни стоки са били ударени в Столипиново. Припомняме, че в етническия квартал имаше двудневна акция, а според данните сред нелегално работещите обекти има и заведения. 

Само за ден данъчните запечатаха 7 обекта.

След проверките в Столипиново: 7 обекти са работили нелегално, ще ги запечататНай-честите нарушения - цялостна липса на касов апарат