До няколко седмици се очаква да стартират два от най-дългоочакваните проекти в Пловдив – пробивът под Централна гара и реконструкцията на ул. „Даме Груев”. И за двете дейности в момента текат последни съгласувателни процедури, а в средата на септември ще започне тяхното физическо изпълнение.

Други важни проекти – улиците в квартал „Гладно поле” по „Региони в растеж” също са по-близо до завършване. Това се случва, след като Министерския съвет прехвърли имот от над 1 декар, нужда за направата на ул. „Георги Странски”.

Започват пробива под гарата и „Даме Груев” през септември, НКЖИ решава за Бетонния мостДейностите по мегапроекта край Централна гара ще стартират от страната на район „Южен”

Община Пловдив получи имот на военните в Гладно полеДават друг терен на НКЖИ

Частна детска градина в Пловдив демонстрира престъпно нехайство с дете, което е поверено на техните грижи. Тази сутрин пловдивчанка буквално е спасила живота на 4-годишно дете, което е тръгнало да пресича на ул. „Авксентий Велешки”. След като го успокоила тя успяла да намери групата с деца и учителките.Фарсът продължи, след като стана ясно,  че детето не е било записано в детската градина, където родителите му го пращат.

Престъпно нехайство! Пловдивчанка намери 4-годишно дете, загубено от детска градинаОчакват се родители на детето

Пълен фарс: Детето, намерено в Пловдив, не било записано в детската градина, където родителите му го пращатДиректорката на частна градина „Вълшебство" отрече да познава момиченцето, снимка от фейсбук обаче доказва противното

По-късно и други родители, опарили се от забавачката се свързаха с нас, за да разкажат за нередностите в нея.

 България върви към избори две в едно. Президентът Румен Радев реши да връчи третия мандат на БСП, като това ще се случи утре. Реакциите обаче  бяха негативни от страна на потенциалните партньори на социалистите – ИТН и Демократична България.

Президентът връчва третия мандат на БСПЗа това съобщи Корнелия Нинова

Филип Станев: Няма как да съставим кабинет с БСПДа предлагаме наши хора, е наивно, заяви още депутатът

Нинова: Няма да предлагаме кандидати за министри! Премиерът трябва да е надпартиенБСП ще покани на разговор трите партии на протеста

Христо Иванов с хладен коментар за третия мандат на БСП, ИБГНИ ще положат усилия за кабинетДБ ще вземе решение дали да влезе въобще в преговори със социалистите

Прочуване на „Маркет Линкс” показа, че от първа политическа сила „Има такъв народ“ (ИТН) се нарежда на трето място. Разликите между „Демократична България“, ИТН и БСП обаче са в рамките на статистическото отклонение.

Социологическо проучване: От първа политическа сила ИТН е вече третаНараснало е доверието към служебния кабинет

Инвестиционно намерение за изграждане на огромна зона за спорт и атракции в Тракия е внесено в РИОСВ за Оценка на въздействието върху околната среда.

Спортен комплекс с басейн, детска ясла и водно огледало изграждат в ЖР „Тракия”Зоната за спорт и атракции е част от новия квартал „Residential park”

Малката Главна кипи от живот заради старта на Капана фест, който събира на едно място десетки творци и артисти.  В центъра на града под тепетата са разположени десетки шатри, които вече привличат и посетители.

Започна Капана фест! Главната се пръска по шевовете – хора много, мерки никаквиДесетки творци са се разположили в центъра на Пловдив

1601 са новозаразените с COVID-19 у нас при положителни тестове от 7,1%. Днес още области влязоха в червената зона, а доц. Ангел Кунчев заяви, че някъде пикът на болестта ще бъде още прз септември.

COVID кризата в цифри: 1601 новозаразени, положителните тестове 7,1%Вижте последните данни

Кунчев:  Пикът в някои области ще бъде още в началото на септември400 чуждестранни туристи са карантинирани в Бургас