Инвестиционно намерение за изграждане на огромна зона за спорт и атракции е внесено в РИОСВ за Оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/, научи TrafficNews.  Според документите, на терен от 54 декара в зона 33 в ЖР „Тракия”  предстои да бъде изграден закрит спортен комплекс на 6 етажа и детска ясла със закрит басейн . Разгъната площ на комплекса е 16 400 кв. м. , а на яслата – 2000 кв. м.  21 600 квадрата от парцела е предвидена за озеленяване и изграждане на водно огледало.

Инвеститор е фирма „Ес Джи Инвест -1” , която преди месец започна изграждането на мега комплекса „Residential park”.  Намерението е част от подпроектите на компанията, която гради зелен квартал от ново поколение -  без автомобили , със собствен център , с търговски площи и зони за забавление и спорт.

Новата зоната за спорт и атракции е част от големия проект. В нея няма да има жилищни площи, а ще бъде с обществено предназначение. „В спортния комплекс ще има закрит плувен басейн, тенискортове, тренажори за голф и ски, зали за различни спортове – йога, пилатес , кондиционни тренировки, бойни спортове  и др. Спортни площадки ще бъдат изградени и на открито, като те ще бъдат със свободен достъп” разказа проектантът арх. Радо Тодоров.

Град в града! Изграждат квартал от ново поколение в ТракияСобственици на големи строителни компании, бизнесмени и представители на местната власт присъстваха на символичната първа копка