Немската овчарка, за която имаше сигнал, че бива тормозена и живее в лоши условия в Мараша, все още обитава занемареното помещение, а от страна на институциите няма отзоваване.

Вчера TrafficNews публикува разказ на пловдивчанин, който заяви, че кучето прекарва повечето си време в помещение, наподобяващо на магазин. По думите на читатели човекът, който се грижи за овчарката е с нехуманно отношение, а имотът, където го е настанил, е изключително мръсен и се намира на ул. „Лебед” № 10. Разказът разкрива още, че доста хора са ставали свидетели как човекът, който го разхожда не го храни достатъчно, малтритира го, а понякога по думи на пловдивчаните, го бие с тръби или  пръчки.

Според читател, вчера полицията се е заела със сигнала, но кученцето не било на адреса и затова служителите на реда търсили овчарката и собственика.  Около 21:00 часа, по разказ на читател, господинът е върнал кучето обратно. Мъжът се е обадил на 112, за да подаде сигнал. По думите му той обяснил по телефона , че случаят е известен на органите на реда, защото по-рано са идвали на място, но никой не се е отзовал на адреса.

Към медията ни бяха прикачени и снимки, на които се виждаше, че помещението изглежда доста зловещо и неподдържано.

Пловдивчани скочиха срещу мъж заради тормоз над куче - смятат, че живее в ужасни условияТе коментират, че са подавани сигнали срещу собственика