Представяте ли си когато сте били дете вашите родители да излязат с обяснението, че няма да си получите коледното желание, защото Дядо Коледа “закъснява” и всъщност ще ви “остави” подаръка под елхата през първия възможен работен ден, и то след 9:00? Днес тази разплакваща всички деца ситуация е напълно възможна покрай коледните и новогодишни празници, когато натовареният трафик на магазини и куриерски фирми е наистина сериозен. 

Затова независимо дали търсите подарък за вашето дете или изпращате нещо мило до ваш скъп човек е хубаво да имате някоя друга, изпипана стратегия, с която да избегнете всички неловки обяснения. 

Колкото по-рано, толкова по-добре

Ето го ключът към коледното щастие. Това, че във вашия дом все още не се разнася аромат на мандарини, не означава, че не трябва да запретнете ръкави и да започнете с пазаруването на подаръци. Колкото по отрано започнете с тази изяждаща времето задача, толкова повече усмивки ще имате около семейните празници. Днес както онлайн, така и физическите магазини предлагат обилно разнообразие от подаръци, които могат да бъдат открити и доставени от всякакви точки по света. Затова подпитайте получателя на подаръка тактично и с подвеждащи въпроси какво точно иска да му донесе Дядо Коледа, правете регистрация и се захващайте за работа.

Подаръкът вече е избран, следва доставката

Както куриерските фирми са силно ангажирани покрай предстоящите празници, вероятно и вие няма да имате излишно време, в което да вземете така чаканата пратка. Защо тогава не го направите, когато на вас ви е най-удобно? Именно това предлагат от Speedy с над 550 достъпни и удобни офиси и автомати в цялата страна. Чрез услугата “Смарт контрол” получаващите пратки могат да контролират лесно и бързо своята доставка, като голямото разнообразие от локации, от които могат да бъдат взети пратките дава допълнително спокойствие. Ако пък се притеснявате от контакта с хора или просто сте срамежливи, можете да разчитате на функционалните автомати, които предлагат безконтактно плащане с дебитна или кредитна карта. Но техните предимства не свършват до тук. Автоматите на Speedy са с удължено работно време, спрямо офисите и личните куриери, което позволява да вземете вашата пратка и след дългия и натоварен работен ден. Времето, в което можете да използвате автоматите на Speedy, e 72 часа след получаването на уведомителния SMS, стига да сте пренасочили пратката си към тях. Автоматите се зареждат с изпратените колети възможно най-рано през деня, което гарантира, че можете да си получите пратката бързо и удобно. Ако все пак няма да успеете да вземете доставката си, вашата пратка се пренасочва към офис или място, което ви е най-удобно отново чрез услугата “Смарт контрол”.

Подаръкът вече е при вас, следва да го опазите

След като вече успешно държите подаръка в ръцете си, не ви остава нищо друго освен да го съхраните подобаващо. Това означава получателят на изненадата да не разбере месец и половина преди Коледа какво точно сте му приготвили. Вариантите тази мисия да бъде успешна не са много, но по-добре да имате скрит подарък отрано, отколкото обяснителна реч за съчувствие в навечерието на светлите празници. Стара кутия от обувки, в летните гуми в гаража или задължително сухото, но сигурно таванско помещение са някои от вариантите, които успешно могат да ви свършат работа по съхранение на предварителните подаръци.

С това нашето упътване за успешно и навременно пазаруване приключва, а за вас не остава нищо друго, освен след края на този материал да започнете с планирането на коледните подаръци и тяхната доставка с удобните услуги на Speedy.