Първата копка на новия лъч на Околовръстното на Пловдив ще бъде направена до дни, научи TrafficNews.  Очаква се кметът Костадин Димитров, регионалният министър Виолета Коритарова-Касабова и шефът на АПИ Йордан Вълчев да дадат старт на дългоочаквания проект.

На последната сесия на Общинския съвет градоначалникът заяви, че до края на месеца ще започне изграждането на Югоизточния обход, като първият участък е от около 150 метра, заедно с кръстовището за село Ягодово. Това е първата отсечка, оттам има още 3 лота, които се проектират в момента.

Припомняме, че вече трета година се чака да започне Югоизточния обход на Пловдив. За него има проведена обществена поръчка и избран изпълнител в лицето на „Трей груп холд“. Сумата е за над 40 млн. лева с ДДС, но вероятно тя ще бъде индексирана, тъй като офертата е от 2021 година. Според договора максималния срок на строително-монтажните дейности е 18 месеца.

Връзката между „Скобелева майка” и Асеновградско шосе е един от най-чаканите проекти в Пловдив от години. Тя трябва да изкара голяма част от транзитния трафик, като с нея ще има директна връзка от магистралата към пътя Асеновград – Смолян. Отделно рингът на града ще бъде завършен с нея.

Трасето на обходния път трябва да започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград – около 4,8 км.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Кметът на среща с АПИ за новия лъч на Околовръстното, чертаят по-бързото му стартиранеИмаме осигурени пари за трасето и много преодолени пречи, написа Костадин Димитров

Отново: Преработват проекта за новия лъч на Околовръстното на ПловдивОбщина Пловдив плаща 8500 лева на „Пътпроект” за корекцията

Най-после! Скоро правят първа копка на новия лъч на Околовръстното на ПловдивВсички проблеми по Югоизточния обход са изчистени, а те бяха много, заяви кметът Костадин Димитров

Новият лъч на Околовръстното ще е с 4 лота, започват с кръстовището край ЯгодовоВсе още върви проектирането на трите основни лота, до края на месеца ще е първата копка