Протестиращи в Пловдив обсадиха сградата на областната дирекция на МВР в Пловдив. Първоначално протестиращите аплодираха полицаите, които са направили жива верига пред входа на сградата и ги призоваха: "Елате с нас, протеста е за вас". 

"Ние сме от един отбор", посочиха демонстрантите и аплодираха служителите на МВР, но много скоро отношението се промени категорично. Острият завой в тона дойде, след като протестиращите изкараха личните си карти и ги вдигнаха високо във въздуха. С този акт те искаха да покажат, че не ги е страх да застанат с имената си. След това поискаха същото от полицията. 

"Легитимирайте се", настояха протестиращите, но след като полицията остана на местата си спокойно и без да предприема действия, виковете преминаха към "Страхливци".  

Припомняме, че идеята да се протестира пред сградата бе дадена от пловдивския архитект Петкана Бакалова, като в момента тя е най-отпред на протестната редица. Целта - изказване на недоволство от съставените актове на нежелаещите да освободят кръстовището на Чифте баня, което вчера бе превърнато в палатков лагер. 

Беше поискана и оставката на новоназначения вътрешен министър Христо Терзийски.

Демонстрантите пожелаха да пристъпят към нова блокада, но след преговори между зам.-шефа на полицията Димитър Събчев и един от главните действащи лица на протестите Асен Костов, се постигна консенсус хората да преминат през подлеза до площад "Съединение". Така протестиращите достигнаха до сградата на прокуратурата, където след кратък престой шествието продължи по обратния път до Община Пловдив. 

Протестиращи в Пловдив обявиха война на... ЦРУ! Искат оставка, за да им паднат глобитеВъпреки гръмките провокативни призиви за блокада, засега мирът е налице