Данъчните продължават с тематичните си акции в Пловдив, като и през изминалата седмица редица дружества бяха атакувани от приходната агенция. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност. Веднага след проверките, имената на дружествата нарушители са вписани в „черните списъци” в сайта на агенцията.

Сред новите „клиенти” на НАП са автосервиз, магазини, склад и дори масажен стол.

През последния отчетен период под ударите на данъчните попадна още и офис на дружество за управление на етажна собственост.

Последният се намира на булевард „Христо Ботев. Управата на фирмата – „Вход Мениджър ЕООД” се е сдобила с акт, а от седмица името на дружеството е вписано в официалния сайт на агенцията.

В „черните” списъци попадна магазин за авточасти. Агенти на НАП са посетили обекта, намиращ се на булевард „Васил Априлов”. По време на проверката, данъчни са открили нередности и са съставили акт на дружеството „Джи Джи ЕООД” .

В крачка бе спипан и автосервиз в квартал „Остромила”.  Еф Ти Моторспортс се появи в графата за нарушители през изминалата седмица. Очаква се спрямо фирмата да бъде издадено наказателно постановление.

Във Форум Тракия пък данъчни са засекли нарушения във фирма, занимаваща се с масажни столове. При услугата, на клиент не е била предоставена разписка за плащане.

Проверки на НАП е имало и извън Пловдив. В Асеновград, на улица „Марица”, данъчни са спипали магазин с нарушения. Обектът – „GUCHARDIC” се е сдобил с акт след проверка.

Във Войводиново пък, НАП установи разминавания в склад на едро в бившия стопански двор.