Счупените кошчета, разположени по бул. „Руски” най-накрая са подменени, научи TrafficNews. След като заместник-кметът по екология Анести Тимчев възложи на ОП "Чистота" проблемът да се реши възможно най-бързо, от общинското предприятие успяха да се свържат с фирмата производител и ѝ поръчаха изработката на нови кошчета.

Доставени и поставени са 38 броя. Същевременно работници на "Чистота" са ремонтирали още 130 от същите кошчета, разположени както по булеварда, така и в разделителната ивица, върху които също имаше нанесени щети.

Само два дни след монтажа за жалост отново са констатирани щети по новите кошчета, като най-вероятно става въпрос за вандалска проява.

Припомняме, че сагата с подмяната на кошчетата продължи близо година, тъй като не беше ясно кое общинско предприятие отговаря за тяхната подмяна, а пловдивчанинът Виктор Шапилов многократно сигнализира до различни институции за проблема, а медията ни публикува редица статии по темата.

Подмяната на съоръженията се случва половин година след първата статия на медията ни по темата и една година след подаването на сигнала на пловдивчанинa Виктор Шапилов до Община Пловдив по повод състоянието на кошчетата. Над една година пък измина откакто кошовете са изпочупени, най-вероятно от вандали.

„Надяваме се този път кошчетата да изглеждат в здрав вид по-дълго време и да няма вандалски прояви, тъй като всичко това се случва заради невъзпитани граждани. Не може ние да рушим, а после да чакаме предприятията да възстановяват веднага всичко начупено и унищожено от нас хората”, пишат читателите ни, като благодарят на медията ни за съдействието.

Преди:

 

След:

 

Едно от подменените кошчета вече е счупено и надраскано: