Жълт код за опасно време е обявен за цяла България днес. В Пловдив той е за очаквани значителни валежи от дъжд, а в планининските райони - от сняг. Според метеоролозите количества сумарен валеж ще бъдат 15-30мм.

С усилването на вятъра от север, през нощта срещу сряда ще има условия за снегонавявания. В сряда се очаква температурите да паднат още малко и да вали сняг на повече места.

Промяната във времето започна още през нощта, когато облачността отново бързо се увеличи и от северозапад започнаха валежи от сняг. Вятърът отново временно ще се ориентира от юг, в Източна България ще е умерен до силен. Минимални температури - между минус 1 и 4°, в източните и южните райони до 7-8°.

Днес вятърът отново ще се ориентира от северозапад, след обяд в Източна България - от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд. След обяд снеговалежът в северозападните райони ще спре. Към 14 часа температурите ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в Източна България - до 10°-12°. През нощта срещу сряда със застудяването и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силен северен вятър ще има виелици и навявания.

В планините ще бъде облачно и мъгливо с валежи от сняг. Ще духа югозападен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне застудяване. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно. След обяд ще започнат валежи от дъжд, които към полунощ ще преминат в сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.