Община „Родопи” ще благоустрои шест улици в село Първенец. Началото беше дадено с церемония по „Първа копка” на улица „Петър Берон” в присъствието на кмета на общината Павел Михайлов, заместник-кмета Неази Таир и кмета на селото Ренета Плевнелиева

С нов асфалт ще бъдат улиците „Васил Коларов” и „Пролет”, които заедно с участъка от „Петър Берон” са изключително важни за селото. Отсечките са в района на училището, в което ежедневно учат децата от първи до четвърти клас.

„За нас е много важно да инвестираме в подобряването на инфраструктурата на обществените места, за да осигурим по-добри условия за живот. Всеки ден родителите на децата минават поне по два пъти този район, за да оставят и да ги вземат след това от училище. Затова започваме именно от  тук и се надяваме, че след ремонта достъпът до училището ще бъде значително по-улеснен”, коментира кметът Павел Михайлов.

Ремонтът предвижда полагане на двупластов нов асфалт, подмяна на тротоарната настилка и смяна на старите водопровдни тръби с нови. Участъкът, които ще бъде рехабилитиран е с обща дължина 540 метра и за него са осигурени малко над 340 хиляди лева от бюджета на общината. Ремонтните дейности ще наложат и временна организация на движението, като срокът за изпълнение е два месеца.

С още 400 хиляди лева ще се  реконструират  и улиците „ Христо Смирненски” , „Победа” и „Кубрат”. Ремонтът започва до дни, като най-дългата отсечка е 260 метра и за нея са осигурени 150 хиляди лева.

Кметът разкри още , че предстои да бъде изградено и спортно игрище в двора на училище „Св.Св. Кирил и Методий”, както и изпълнение  на канализацията в квартал „Терасите” в селото.