Огромни опашки се извиват пред Втора палата на Панаира, където се предават протоколите от Секционните избирателни комисии.

На много места са отказали телефоните, с които се прави заснемане на преброителния процес. Сигналите са, че устройствата снимат по няколко секунди и след това отказват. Част от хората са гневни, защото недоумяват защо е трябвало да броят и машинния вот и не могат да си представят как ще работят на местните избори.

Опашки има и в момента. Според Районната избирателна комисия основният проблем е в попълването и в това, че не са правили проверка на протоколите преди да дойдат в РИК. Международни наблюдатели от ОССЕ бяха тук и заявиха, че досега не са виждали толкова сложен изборен процес. “Изумени сме”, коментираха те.

Наблюдателите са от различни европейски страни и от САЩ. През деня имаше и куриозен случай. В Столипиново се наложи да сменят неграмотен председател на секционна комисия с такъв, който може да чете и пише. Броенето се очаква да продължи до понеделник вечер.

Председателят на РИК в Пловдив: Очакваме да приключим с броенето до утре следобедИзборният ден под тепетата приключи в 20 часа

Изборите в Пловдив приключиха - възникнаха проблеми с живите връзки при преброяванетоПървите секции пристигнаха в Панаира, очакват стълпотворение към 22:00 часа