24-годишната Росица Динева е момичето, пострадало тежко при катастрофата, възникнала около 15:00 часа в неделя на пътя между Розино и Клисура, разбра GlasNews.bg.

Младото момиче е с опасност за живота, след като лек автомобил „Сеат“ с 21-годишен шофьор излязъл вдясно извън пътя и се блъснал в мантинела - вследствие на удара колата се е обърнала по таван. По неофициални данни Росица е изпаднала от задното задното стъкло на автомобила.

С линейка е била откарана в полусъзнание в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Росица е със счупен таз, счупени прешлени, спукан бял дроб и множество натъртвания.

Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача на автомобила са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

По-рано в социалните мрежи бе отправен призив за кръводаряване, но майката на момичето - Калина, каза, че към този момент не се нуждаят от повече кръв. Семейството на Роси обаче вероятно ще има нужда от финансова помощ - за лечението и рехабилитации.

"Що се отнася до финансовата помощ - ние самите нямаме още яснота колко ще струва лечението и последващите рехабилитации. Днес ще ходим до Пловдив да заплатим консумативите за втората й операция, която е на прешлените, не са ни казали сума, днес ще я разберем. След това във времето ще са следващите - на таза, ръцете, белия дроб. Към този момент ми се обадиха всички мои познати, роднини и приятели с готовност да помагат", каза майката на тежко пострадалата девойка.

Майката на Росица заяви още, че средствата, които останат неизползвани по нейното възстановяване, ще бъдат дарени на друг човек в нужда.

Ако желаете да подкрепите семейството - можете да го направите на следната банкова сметка: BG40STSA93000026800567, титуляр на сметката: Дончо Динев Динев - бащата на Росица.

Кутия за събиране на финансови средства ще бъде поставена в НСА "Васил Левски", а на 10-ти март ще се състои благотворителен концерт в Модерен театър в Бургас. Концертът ще започне в 12:00 ч., като събраните средства от него ще бъдат дарени за лечението на Росица Динева.

"Роси е силно момиче и с вашата помощ вярваме, че всичко ще е наред", пишат приятели на пострадалото момиче в социалната мрежа.

Заглавна снимка: Сейде Черкез