Общинските мобилни екипи започват имунизация с втора доза на служителите в големи предприятия в Пловдив и областта. Днес единият специализиран автомобил, оборудван като подвижен имунизационен център, е в Сопот, където се ваксинират работещите във Вазовски Машиностроителни заводи. 

„Работим съвместно с РЗИ-Пловдив. Заедно съставяме програмите. Имам екип от трима човека, които работят в изключителна точност и синхрон с РЗИ. Когато се планува посещение и ваксинация, се спазват ден и час до секундата. В момента това го правим със съдействието на ДКЦ-тата, имунизационните центрове и болниците. Имаме достатъчна кадрова обезпеченост”, обясни пред TrafficNews директорът на дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

Той е изключително доволен от работата по отношение на ваксинацията в Пловдив и областта.

Д-р Калинов съобщи, че наред с „Пфайзер” и „Модерна”, този месец предстои поставянето на втора доза и от препарата на „АзстраЗенека” за част от служителите на големи фирми. По този повод на 20 май той ще се среща с кметовете от Карловско. По време на първото посещение на екипите там преди два месеца временно бе спряна ваксинацията с Оксфордската ваксина у нас.

„Проблемът, който тогава констатирахме – липсата на медицинско обслужване в този регион, е факт. И ако отново се обърнат за помощ към нас, ние няма да откажем”, посочи д-р Калинов.