Медиите в Северна Македония изразиха разочарованието си от загубата не техния тим от България като домакин в Лигата на нациите. Комшиите обаче похвалиха феновете по трибуните за подкрепата им, голяма част, от която за съжаление се състоеше в обиди към българските футболисти. Привържениците освиркаха нашия химн, а след това постоянно скандираха "бугари-татари", "бугарски п*чки" и "цигани" и други. По трибуните пък се видяха и деца държащи транспаранти, на които бе задраскано българското знаме.

“Фантастична подкрепа, патриотичен заряд до небесата, желания и молитви до небесата... Отдавна нашите представители не са имали такава подкрепа, идваща от сърцата на около 15 000 фенове, които не се щадяха и аплодираха през целия мач. И за това имат голямо БРАВО. Браво на тях, така се обича и насърчава МАКЕДОНИЯ”, написа изданието sportmedia.mk.

"Народът дойде да се порадва, да победи "лошите" съседи, които предизвикват нашата история, език и идентичност! Те не дойдоха да видят загубен цикъл, загубени шансове за нова битка за Европейското първенство! Футболистите не изпълниха желанието на хората - загубиха от най-омразната ни съседка. България си тръгва от Скопие с широки усмивки като голям победител. Тази "най-слаба" България във футболно отношение в историята с гордата Македония", допълва сайтът.

“Ненадиграни, но поразени, количеството надигра качеството този път”, вайка се ekipa.mk.

“Въпреки че влязохме в цикъла през юни като фаворити след представяне на Европейско първенство и плейофния финал за Световно първенство след чудото в Палермо, представянето на “червено-жълтите” в тази Лига на нациите е пълен крах, след който сериозно се отваря въпроса за (не)реалния свръхоптимизъм за бъдещето”, анализира sport1.mk.