Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация” в Стамболийски е финансово обезпечена до края на годината. Това коментира кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев по повод отпадането на 74 потребители от програмата „Топъл обяд”, която се реализира на територията на общината.

„За целта осигуряваме 39 милиона лева, с което ще бъдат подпомогнати 60 000 потребители на програмата”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовно правителствено заседание към дата 07.04.2021 год. Към 10.06. 2021 г. в Община Стамболийски постъпи писмо с вх. № 1581/2/10.06.2021 г. от Агенция социално подпомагане, с което ни уведомяват, че 74 потребители по проекта от нашата община вече не попадат в групите по програмата и трябва да бъдат премахнати от списъка.

Служебното правителство спира изхранването на 74 потребители, които до този момент са отговаряли на условията, поставени от Агенция социално подпомагане. След много опити да се свържем с Министерството на труда и социалната политика, получихме отговор, че се е увеличила минималната вдовишка пенсия и поради тази причина 74 души от община Стамболийски отпадат от безплатната социална услуга. На предстоящата сесия ще внеса докладна записка, с която ОбС - Стамболийски  да гласува покриването на разходите по топлия обяд за тези 74 души. Необходимите средства са в размер на 34 188 лева и ще бъдат осигурени от собствените приходи в общинския бюджет. Като член на Управителния съвет на Сдружението на общините още на следващото заседание ще уведомя колегите, за да може Сдружението да поиска преразглеждане на критериите и продължаване на програмата по начина и в обхвата, в който е била изпълнявана и досега”.