Ледената пързалка в Пловдив ще бъде най-голямата такава в България. Тази година за първи път любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. метра площ за каране на кънки. Съоръжението ще бъде отворено на 1 декември. 

Както TrafficNews съобщи, вече започна монтажът на съоръжението на лед. Пързалката отново ще е в центъра на града, пред Партийния дом. През годините спортното съоръжение бе поставяно на площад Централен, пред Пощата. Прецедент бе миналата година, когато съоръжението бе позиционирано над подлеза на "Гладстон". 

И тази година в Пловдив ще има ледена пързалка, монтират я до ПощатаОчаква се скоро съоръжението да бъде напълно готово и малки и големи да се впуснат в шеметно пързаляне

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10.00 до 22.00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за седма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Организаторите са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%.