Известен ресторант в Бачково влезе в „черните списъци" на НАП след акция на данъчните от Пловдив. Те отново се впуснаха в проверки, като през последната седмица редица дружества са хванати в издънка. Сред новите клиенти на НАП са хранителни магазини, сергии и заведения. Обектите са както под тепетата, така и в региона.

Проверките са насочени предимно към обектите, предлагащи плодове и зеленчуци. През изминалата седмица служители на приходната агенция са хванали в крачка маса на улица „Младежка”, както и два магазина в Тракия и Кючук Париж.

След проверка на служителите на приходната агенция, ресторант „Водопада” се появи в „черните” списъци. Ресторантът се намира в Бачково и е добре познат както на пловдивчани, така и на голяма част от туристите. Обектът се намира в началото на пешеходната улици, водеща към манастира.

Типично за името му, в средата на ресторанта се намира впечатляващ водопад, а масите се намират под дебелата сянка на вековните дървета.

Припомняме, че съгласно нова разпоредба на НАП, след преговори с представители на бизнеса, най-тежката санкция „запечатване”, няма да бъде прилагана веднага след констатиране на нарушението.

Сред новите клиенти на приходната агенция е и магазин за здравословни храни. Той се намира в район „Южен” в комплекс „Оазис”.