Колеги, приятели и пациенти на обвинения пловдивски медик д-р Георги Кръстев излязоха с отворено писмо в подкрепа и защита лекаря. Припомняме, че ортопедът е обвинен в съставяне на неистински болнични листове, чрез които от НОИ са източени над 100 хиляди лева. 

В писмото, което е адресирано и до областния управител Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко Димитров и Български лекарски съюз, защитниците на лекаря припомнят презумпцията за невинност. Те са се подписали на подписка в подкрепа на ортопеда и посочват, че той е честен и уважаван професионалист, който е помогнал на много хора. 

Ето и цялото писмо:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През последните дни в публичното пространство беше разпространена новина, в която се обвинява и се посочва за виновен колега - лекар, без съответните институции да са се произнесли.

Подобна практика хвърля сянка върху цялото лекарско съсловие и бележи безвъзвратно репутацията и живота не само на нашия колега, но и на семейството , близките и колегите му. Апелираме в такива случаи, преди информацията да бъде изнесена в публичното пространство, да се изяснят всички обстоятелства по дадения случай, да бъдат чути всички гледни точки. Смятаме, че в една правова държава присъдите се издават от съда.

Всички ние, приятели, колеги и пациенти на д-р Георги Кръстев, подкрепили подписката, най-отговорно заявяваме, че той е изключително уважаван и доказал се професионалист, който многократно е помагал на всички нас и нашите семейства. Д-р Кръстев е лекар, безрезервно отдаден на призванието си, на своите пациенти и на цялото лекарско съсловие.

Всички ние, го познаваме като честен и отговорен човек и твърдо заяваме моралната си подкрепа към д-р Кръстев.