Луксозната кола, която Община Пловдив искаше да купи за Кризисен център за жени, жертва на домашно насилие се оказа ненужна.  Както TrafficNews писа в края на август Община Пловдив пусна обществена поръчка  за 6 нови автомобила, като една от позициите бе за кризисния център.

Сумата бе за 50 000 лева с ДДС, а впечатление правеше екстрите, с които трябваше да разполага минимум автомобила. В техническите изисквания за автомобила бяха изброени 73 екстри, които трябва да притежава минимум той.

Община Пловдив купува кола за кризисен център за 50 000 лева със 73 екстри, взимат още 5 автомобилаТова е поредната поръчка за нови коли, стойността й е за 250 хиляди лева

По параметрите автомобилът трябваше да е дизел Евро 6, минимум 90 к.с, като е с 4 плюс 1 места. Освен стандартните допълнения и системи за сигурност, са изредени още десетки екстри.  От  радиоапарат с тъчскрийн дисплей до подглавници и подгряващи системи за всички места, тонирани стъкла с UV филтър и пълно оборудване за багажника.

След материала на TrafficNews обаче директорът на Кризисния център е изпратил писмо до зам.-кмета Георги Титюков, който е възложител на поръчката. Тя е изтъкнала, че въпросният автомобил е с отпаднала необходимост за институцията и той вече не е нужен. На базата на това позицията в тази поръчка е прекратена.

За другите пет автомобила обаче процедурата си продължава.  Единият е за нов  двуместен  лекотоварен автомобил-пикап с висока проходимост, за нуждите на ОП „Дезинфекционна станция“, чиято стойност е до 66 хил. лева с ДДС.

Другият е високопроходим автомобил за нуждите на ДФ “Пловдив 112“ за 51 хиляди лева.

Далеч по-скромни откъм екстри и цени са другите три коли. Единият, който е за обслужване на Дом за стари хора  „Свети Василий Велики“ е на стойност до 35 000 лева, а за служебни коли на Пловдивския общински инспекторат са заделени 28 000 и 22 000 хиляди лева.