Кметът на Пловдив Здравко Димитров венча млада двойка в Деня на влюбените "Свети Валентин". Димитър и Мария-Антония избраха да си кажат „Да“ на празника на любовта и вече са семейство Писови. Те размениха брачните си халки в присъствието на свидетели и гости.

"Бъдете здрави и нека днешният ден бъде началото на един щастлив и дълъг семеен живот", пожела Зико на младото семейство.

Кметът връчи и поздравителни адреси на две специални пловдивски двойки – многодетно семейство, което очаква своето пето дете и съпрузи с 45-годишен брак.

Димитров даде първия поздравителен адрес на многодетното семейство Богданови. Евгения вече е родила четири деца, от които всички момченца, а в момента е бременна с пето. Съпругът й Пламен Богданов подкани двойките да вземат техния пример и сподели, че децата са най-истинското щастие, което може да съществува.

Мечтата ни беше да имаме много деца. Не е лесно да се гледат пет деца, нужно е огромно търпение, но когато са здрави всичко е лесно. Вече девет години сме женени. Ние сме футболни фенове и се запознахме на футболна среща на любимия ни отбор.

Поддържахме връзка първо онлайн, аз съм родом от Варна, но заради него се преместих тук и след три години съжителство се оженихме. В същата година се появи най-големият ни син и след това почти всяка година имаме ново дете”, споделиха семейство Богданови.

Кметът каза, че в днешно време е трудно да се отглеждат деца, имайки предвид обстоятелствата, в които живеем и поздрави семейството за смелия избор.

Скулпторът Цвятко Сиромашки и съпругата му са втората двойка, на която кметът връчи поздравителен адрес. Те са заедно от 45 години. 

„Много хора заслужават да им се обърне внимание, които имат дори повече от 50 години брачен живот. Ние сме минали през много тежки перипетии в живота. Слава богу до ден днешен сме заедно. Тъй като днес е и Трифон Зарезан, аз ви съветвам да не зарязвате жените си”, каза творецът.

Димитров сподели, че семейство Сиромашки са един пример затова как 45 години може да има съжителство, любов, разбирателство и пожела на съпрузите още дълги години да бъдат заедно и да празнуват "Свети Валентин".