Кметът на община „Родопи“ провери работата по текущите ремонти в селата Първенец и Брестовица. Обиколката започна от детска градина „Пролет“ в Първенец. В момента там се  поставя топлоизолация на външните стени на сградата и почти е завършена направата на хидроизолация на покрива. Тече ремонтът и на сградата на физкултурния салон.

Готов е сондажът за напоителната система по проекта за реконструкция на парка в селото. Кметът Павел Михайлов, съвместно със строителите и експерти от общината, обсъдиха детайли по цялостното обновяване на парковото и площадно пространство в района на Народно читалище „Съзнание – 1914 г.“

В рамките на проверката Павел Михайлов се срещна с местните жители. Хората и кметът Михайлов разговаряха за обектите, които се изпълняват и подобряването на средата за живот в населените места от общината. В Брестовица кметът Павел Михайлов посети детска градина „Първи юни“.

„Очаквам до края на месеца да бъде завършено санирането на сградата на детската градина. Проектът предвижда смяна на изолацията с нови 8-сантиметрови фасадни плочи, които ще подобрят енергийната ефективност на сградата. Ще бъде извършено укрепване на козирката на детската градина и възстановена терасата. Част от външната мазилка на сградата вече е изпълнена в приятни цветове, които внушават спокойствие и топлина и създават по-добра и по-уютна среда за дечицата“, коментира той.

След приемане на разчета, общината има осигурено финансиране и ще започне строителството на третия етап по обновяване на площада в Брестовица.

„Ще следя за качеството на изпълнение и ще настоявам най-мащабният проект на община „Родопи“ за тази година да бъде реализиран до края на лятото“, каза в края на инспекцията Михайлов.