Улица „Генерал Данаил Николаев“ излезе от списъка за платено паркиране на Синя зона в Пловдив. Предложението бе прието в местния парламент с 28 гласа „За“, като го подкрепиха „Кауза Пловдив“, „Съюз за Пловдив“, БСП, част от „Демократична България“ и други независими съветници. Против него гласува единствено групата на ГЕРБ. Това се случи, въпреки призива на зам. -кмета по транспорт Тодор Чонов да не се приема това предложение.

По думите му, откакто Синя зона е въведена на улицата, тя е придобила един европейски вид и напрежението там с стихнало. Основният проблем идвал от търговци, които имат обекти на улицата и които паркирали там и оставяли бусовете си пълни със стока, като ги ползвали като склад. Също така се използвало и за паркинг от хора, които имали работа в централната част на града.

При въвеждането на Синя зона са били обособени 68 паркоместа, а талоните за домуващи били над 70.  Чонов заяви още, че в момента имало и проект на район “Централен“ с който улицата в западния й край да бъде разширена и да се обособи двустранно паркиране,  което да осигури още 70 паркоместа.

На обратното мнение бе Константин Георгиев от „Кауза Пловдив“, който заяви, че са провели редица срещи със живеещите на улицата, които били твърдо против тя да остане в обхвата на платеното паркиране. Освен тях недоволство имало и у хората, които са на съседните малки улички, където се е превърнало в истински ад, откакто „Генерал Даниел Николаев“ е част от Синя зона. В крайна сметка с приемането на решението, до две седмици то ще влезе в сила и улицата отново ще бъде свободна за паркиране от всички.

Решават дали има Синя зона на ул.„Ген. Данаил Николаев” след недоволство на пловдивчаниПредставители на три политически партии ще внесат предложение до Общински съвет за отпадане на платеното паркиране